YEOVILLE RECREATION CENTRE

YEOVILLE, JOHANNEBSURG

In Collaboration with Ntsika Architects

2008-2010

 

The Recreation Centre forms part of a rich cluster of civic and public amenities for the vibrant Yeoville community.  The different ownership of the centre and adjacent park resulted in a conflict which required a design solution which would blur these thresholds. Focusing on increasing the public presence, this deliberate strategy sought to establish the centre’s public foyer as an extension of the park. The previously fenced boundary edge is re-interpreted through the extension of the park into the building footprint. Culminating in a courtyard, this insertion together with a large wrapping concrete canopy serve as mediating devices between these otherwise divided parts. 

+27 11 023 5232 | 1st Floor Unit F8 44 Stanley Ave. Braamfontein Werf, Johannesburg info@urbanworks.co.za 

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle